Nieuws Turfsingel te Groningen

Hieronder leest u het laatste nieuws over Turfsingel te Groningen Heeft u ook een nieuwsbericht over 'Turfsingel' dan kunt u deze sturen naar info@streetservice.nl en wij zullen uw nieuwsbericht zo snel mogelijk plaatsen.


Stadsschouwburg energieneutraal
De Gemeente Groningen is bezig met het energie neutraal maken van de eigen gebouwen. Eén van de ongeveer 250 gemeentelijke panden is de Stadsschouwburg die de komende periode wordt opgeknapt. B&W vinden dit een uitgelezen mogelijkheid voor energiebesparende maatregelen. Het gaat om dakisolatie, isolerende ramen en de aanleg en een besparend luchtbehandelingssysteem. Juist in een groot gebouw als de Stadsschouwburg waar veel warmte verloren gaat, is dit een ideaal systeem. 
De Toeter de Beste
Café De Toeter is dit weekeinde verkozen tot beste Single Malt Whiskyhorecagelegenheid van Nederland. Dat gebeurde op het internationaal whiskyfestival in Leiden. Ieder jaar wordt voor het beste retailbedrijf en beste horecabedrijf de whiskyaward uitgereikd. De horecaonderscheiding is toegekend door de 'Scotch Single Malt Whisky Society'. In vijf en een half jaar tijd heeft het bruine café zich opgewerkt tot een Mekka voor whiskyliefhebbers. De Toeter heeft een aanbod van meer dan 300 Single Malt Whisk(e)y's van over de hele wereld. De Whisky Society benoemt vanaf 1990 op basis daarvan jaarlijks de beste whiskyhorecagelegenheid van het land. Dinsdagmiddag om 17.00 uur zal Hayo van Weringh van de Whisky Club Groningen de onderscheiding aan het pand bevestigen. Bron: de Groninger Gezinsbode