Nieuws Nieuwe Ebbingestraat te Groningen

Hieronder leest u het laatste nieuws over Nieuwe Ebbingestraat te Groningen Heeft u ook een nieuwsbericht over 'Nieuwe Ebbingestraat' dan kunt u deze sturen naar info@streetservice.nl en wij zullen uw nieuwsbericht zo snel mogelijk plaatsen.


Veel kapsalons in centrum Groningen

De Ebbingestraat kent inmiddels dertien kapperszaken. Veel ondernemers in het centrum kunnen het hoofd niet boven water houden en gaan failliet. Kapsalons lijken hierop een uitzondering. Volgens de kappers zelf heeft dat te maken met de versnippering van grote zaken naar kleine zelfstandige bedrijfjes, waardoor het aantal kappers op zichzelf nauwelijks stijgt. Daarnaast is haarverzorging handwerk en heeft daardoor geen last van invloeden van internet als webshops. Ook lijken mensen vaker een afspraak te maken voor een knipbeurt dan tien jaar geleden. Bron: OogTV 

Open bioscoop in Ebbingekwartier

In het Ebbingekwartier begint vrijdagavond de Openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren. Drie avonden lang kan het publiek gratis een film zien op het grasveld van het
vroegere gasfabriekterrein, tussen Boterdiep en Bloemsingel. Het terrein is vanaf 7 uur ‘s avonds open met muziek en horeca en om 9 uur begint de film. Bezoekers kunnen een eigen stoel meenemen. Zienemaan & Sterren wordt georganiseerd door Vera Zienema, de filmafdeling van Popcentrum Vera. Bron: OogTV

Twee Videokringen, 1 probleem
De ontwikkelingen rond videotheek Videokring in de Nieuwe Ebbingestraat beginnen aardig op een soap te lijken. De voormalige en huidige eigenaar van de zaak hebben ruzie over de naam én de klantenkring. Het oude pand van de Videokring is een groot pand met een flinke huur. Dat kon de voormalige eigenaar niet opbrengen en de zaak ging failliet. Een oud werknemer kocht de inboedel van de curator en heropende de zaak. Ondertussen is de eerdere eigenaar van de videotheek niet stil blijven zitten. Hij hing vlak voor zijn vertrek briefjes op de etalageruit met 'we zijn verhuisd' en opende vervolgens een nieuwe videotheek in een kleiner pand, slechts 300 meter verderop. Nu hebben de twee videotheken ruzie. Want de briefjes met 'we zijn verhuisd' zijn vervangen voor briefjes met 'we zijn niet verhuisd!'. Bovendien staat er op de gevel nog altijd 'Videokring' en kunnen klanten hun oude pasjes nog steeds gebruiken. De oud-eigenaar is het niet eens met deze gang van zaken en dreigt met een kort geding. Bron: RTV Noord


De nieuwe Videokring van de voormalige eigenaar
Winkelstraatmanager

Minder goed lopende winkelstraten in Groningen krijgen de komende twee jaar een winkelstraatmanager. Die gaat de winkelstraten, samen met de ondernemers, aantrekkelijker maken voor het winkelend publiek.

Het gaat in eerste instantie om de winkelstraten in het Ebbingekwartier, de winkelstraten rond het Damsterdiep, de Gelkingestraat, de Steentilstraat en de Oosterstraat. Deze straten trekken minder bezoekers dan gewenst. Problemen die er spelen zijn onder meer leegstand, verrommeling en soms zelfs onveiligheid.


Karakter
In samenwerking met de ondernemersverenigingen stelt de gemeente er een winkelstraatmanager aan. Zijn primaire taak is het aantrekkelijker maken en houden van deze straten. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het tegengaan van leegstand en het creëren van een duidelijk karakter voor de winkelstraat. De winkelstraatmanager zal ook proberen om nieuwe ondernemers aan te trekken die passen bij het karakter van de straat. Andere speerpunten zijn: promotie, het versterken van de ondernemersvereniging, samenwerking met de politie en voorstellen doen voor verbeteringen van de openbare ruimte.

Winkelpand
Om meer winkelend publiek naar deze straten te trekken, roept het stadsbestuur ook twee nieuwe subsidieregelingen in het leven. De ene subsidie is voor het verbeteren van de kwaliteit van een winkelpand. De andere subsidie moet nieuwe ondernemers stimuleren om zich in de winkelstraat te vestigen.

Subsidieaanvraag
Naar verwachting gaat het project ‘winkelstraatmanagement’ eind 2010 van start. Het stadsbestuur trekt er 400.000 euro voor uit. Daarnaast loopt er een subsidieaanvraag van 120.000 euro bij het ministerie van Economische Zaken.

Stratenmanager aangesteld

De Gemeente Groningen heeft een manager aangesteld die ervoor moet zorgen, dat het Ebbingekwartier nog beter op de kaart wordt gezet. Deze manager zal met de ondernemers en de Gemeente in gesprek gaan om te kijken wat er verbeterd kan worden aan zowel de uitstraling als de inrichting van de straat. Ook zal hij of zij kijken naar de gezamenlijke marketing van de verschillende winkelstraten in het Ebbingekwartier. Op die manier hoopt de Gemeente Groningen de leegstand en achteruitgang van het Ebbingekwartier tegen te gaan.