Nieuws A-kerkhof winkels te Groningen

Hieronder leest u het laatste nieuws over A-kerkhof winkels te Groningen Heeft u ook een nieuwsbericht over 'A-kerkhof winkels' dan kunt u deze sturen naar info@streetservice.nl en wij zullen uw nieuwsbericht zo snel mogelijk plaatsen.


Gorgon ligt beneden

Gorgon, het bijzondere ornament boven een poortje aan de zuidzijde van het A-Kerkhof, is gisternacht naar beneden gevallen. Dat meldt Harry Perton op zijn weblog. Het ornament, dat onlangs gerestaureerd is, wordt ook wel wildeman of zeemonster genoemd. Het is volgens Perton naar de wijkpost van de eigenaar, woningcorporatie LeFier, gebracht. De gemeente Groningen gaat aangifte doen van vernieling, al is nog niet duidelijk of er opzet in het spel is geweest. De kop van Gorgon is nauwelijks beschadigd, de bovenlijst waar hij in zat wel. Mogelijk is Gorgon bezweken onder het stadslawaai. Bron: DvhN

Fiets opzij voor de voetganger
De Gemeente Groningen gaat beter toezicht houden op het stallen van fietsen op plekken waar deze vaak verkeerd worden neer gezet. Dit geldt onder andere voor het gebied rond de Albert Heijn in de Korenbeurs, waar veel fietsen kriskras door elkaar worden geparkeerd en er voor voetgangers weinig ruimte over blijft. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Stadswachten en City Stewards zullen er op toezien dat mensen hun fietsen buiten de voetgangerspaden parkeren.