Het A-Kerkhof bevindt zich in het verlengde van de Vismarkt en gaat, ter hoogte van de zijstraten Lutkenieuwstraat (naar het noorden) en Munnekeholm (naar het zuiden), over in de Brugstraat. Aan de noordzijde zijn vooral winkels gevestigd (voornamelijk duurdere kledingzaken en een enkele delicatessenzaak). Ook is daar de oudste apotheek (1782) en de oudste tabaksspeciaalzaak van het Noorden (1916) te vinden. Het A-Kerkhof noordzijde heeft in 2004 de titel meest gastvrije winkelstraat gekregen.

Aan de zuidzijde is het rustiger. Daar vindt men de Stadswerkplaats (een plaats waar men onder begeleiding kan klussen) en een aantal galeries en ateliers. Aan die zijde van het A-Kerkhof ligt ook het voormalige Jan Tuin Centrum. Dat was tot de jaren tachtig een jongerensoos, genoemd naar de voormalige Groningse burgemeester Jan Tuin. Tegenwoordig is in datzelfde pand de Groningse afdeling van Humanitas gevestigd.

Op dinsdag, vrijdag en zaterdag vindt u aan de Noordzijde van het A-kerkhof een markt met bloemen en planten. Voor kort parkeren kunt u het beste de auto parkeren in de Parkeergarage Centrum