Nieuws Kraneweg te Groningen

Hieronder leest u het laatste nieuws over Kraneweg te Groningen Heeft u ook een nieuwsbericht over 'Kraneweg' dan kunt u deze sturen naar info@streetservice.nl en wij zullen uw nieuwsbericht zo snel mogelijk plaatsen.


De Kraneweg krijgt 54 nieuwe linden

De bewoners stemden afgelopen week over de hoeveelheid en soort bomen en het aantal parkeerplaatsen aan de Kraneweg. Bijna tweederde van de stemmers koos voor de optie met 54 nieuwe linden en 80 parkeerplaatsen. Om de kwetsbaarheid van de nieuwe aanplant te verminderen komen twee soorten linden in de straat.

In het najaar start de aanpak van de Kraneweg. Naast nieuwe bomen krijgt de straat ook betere trottoirs en wordt de straatverlichting aangepast. Er komt een parkeerstrook met klinkers waarbij parkeerplekken afgewisseld worden met bomen.

Herplant na storm
Met de nieuwe bomen komt de gemeente tegemoet aan de wens van bewoners van de Kraneweg. In die straat sneuvelden veel bomen bij de oktoberstorm in 2013. Samen met de wijkraad vroegen bewoners aandacht voor herplant. Begin dit jaar stemde het college van B&W in met de aanpak van de straat en herplant van bomen. In samenwerking met de gemeente kwam de actiegroep Bomen Kraneweg met een plan om bewoners zelf de soort en hoeveelheid bomen in de straat te laten bepalen.