Nieuws Gedempte Zuiderdiep te Groningen

Hieronder leest u het laatste nieuws over Gedempte Zuiderdiep te Groningen Heeft u ook een nieuwsbericht over 'Gedempte Zuiderdiep' dan kunt u deze sturen naar info@streetservice.nl en wij zullen uw nieuwsbericht zo snel mogelijk plaatsen.


Feest in Feestwinkel

Tot in de wijde omtrek van Groningen bekend: feestartikelenwinkel Mulder aan het Zuiderdiep in de stad. Dit jaar viert de zaak haar honderdjarig bestaan. Een eeuwfeest dat het hele jaar door wordt gevierd. Het bedrijf is een begrip in stad en ommeland en ver daar buiten. De eigenaar heet Mulder, maar hij komt uit een andere Mulder-familie dan de oprichter. Al ligt de winkel vol met maskers, pruiken en stinkbommen, eigenaar Mulder heeft ook toneelverenigingen en iedereen die wel eens in de huid van een ander wil kruipen, van alles te bieden. De honderdjarige geschiedenis van Mulder is vastgelegd op zelfgemaakte filmpjes die zijn te zien op internet.

Man doodgeschoten in portiek

De politie heeft vrijdag rond het middaguur in een portiek aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen het levenloze lichaam van een nog onbekende man aangetroffen. Er is een sterk vermoeden dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Agenten troffen de man aan na een melding van een buurtbewoonster die de man, van middelbare leeftijd, in het portiek had aangetroffen. De man zou zijn vastgebonden. De politie gaat meteen uit van een misdrijf. Volgens woordvoerder Jan Visser zijn er op het plaats delict veel rechercheurs aanwezig. De omgeving is afgezet. Volgens Visser wordt er een Team Grootschalig Optreden (TGO) ingezet. Het slachtoffer was een bekende verschijning en was actief in de Groningse binnenstad. Bron; GIC

Café blijft dicht
Café New York aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen blijft dicht. Dat heeft burgemeester Rehwinkel vrijdag laten weten. Hij heeft dit besloten na een positief advies van de Bezwaarschriftencommissie. De politie deed in februari van dit jaar een inval op grond van informatie over criminele zaken zoals vuurwapenbezit en drugshandel van en door bezoekers van het café. Er werden toen vier mannen aangehouden. In maart is het café gesloten, in principe voor een jaar. Dat besluit blijft dus overeind.
1 halte aan Zuiderdiep

Tramlijn 1 gaat in twee richtingen door de Oosterstraat, maar krijgt over een afstand van 240 meter strengelspoor, zo blijkt uit het Voorlopig Ontwerp dat vanmiddag aan de pers is gepresenteerd. Daarbij worden de twee sporen in elkaar gestrengeld, waardoor meer ruimte ontstaat voor voetgangers en voor laden en lossen. Ondernemers en omwonenden hadden daar om gevraagd. Oorspronkelijk was 80 meter strengelspoor voorzien. Het in juni 2009 gekozen tracé voor Lijn 1 is uitgewerkt in het Voorlopig Ontwerp. Dat gaat onder meer over de plaats en afmetingen van de haltes en de inrichting van de straten. De geplande halte op het Gedempte Zuiderdiep komt tussen de Gelkingestraat en de Oosterstraat. Zowel Lijn 1 als Lijn 2 gaat hier stoppen. In de Oosterstraat komt geen halte, als het Voorlopig Ontwerp groen licht krijgt. Bron: de Groninger Gezinsbode

Subway geopend
In het pand naast Pathé is een nieuwe Subway geopend. Dit pand is een aantal jaren geleden gebouwd maar nog nooit inguld geweest. Het was de bedoeling er een AH To Go in te vestigen maar hier werd geen vergunning voor gegeven door de Gemeente Groningen. Daarom zaten er enige tijd krakers die het pand betrokken. De eigenaar heeft daarna naar een andere invulling gezocht en gevonden met het broodjeshuis. Op de looproute van het Centraal Station naar de Binnenstad treft u nu dus een lekkere broodjeszaak waar u de broodjes op kunt eten of meenemen.
Ruim baan voor de voetganger

De Gemeente Groningen gaat beter toezicht houden op het stallen van fietsen op plekken waar deze vaak verkeerd worden neer gezet. Dit geldt onder andere voor het gebied rond de Albert Heijn en bij Pathé, waar veel fietsen kriskras door elkaar worden geparkeerd en er voor voetgangers weinig ruimte over blijft. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Stadswachten en City Stewards zullen er op toezien dat mensen hun fietsen buiten de voetgangerspaden parkeren.