Nieuws Poelestraat te Groningen

Hieronder leest u het laatste nieuws over Poelestraat te Groningen Heeft u ook een nieuwsbericht over 'Poelestraat' dan kunt u deze sturen naar info@streetservice.nl en wij zullen uw nieuwsbericht zo snel mogelijk plaatsen.


Heropening vernieuwd Concerthuis
Zondag 26 mei opent ‘nachtburgemeester’ Chris Garrit het vernieuwde Concerthuis aan de Poelestraat te Groningen. Deze is na een grondige renovatie weer klaar voor publiek gebruik. Na het vertrek van de Images is het gebouw volledig gerestaureerd. De nachtburgemeester opent het Concerthuis om 16.00 uur en het feest gaat volgens Groninger traditie door tot in de late uurtjes.
Fiets in de Stalling!

Pas op waar je je fiets stalt in het centrum rond Koninginnedag. Vanaf 29 april 20.00 uur tot 1 mei 06.00 uur 2011 is het in een aantal straten verboden om je fiets of bromfiets buiten de daarvoor bestemde rekken te parkeren. Het gaat om de Poelestraat, Peperstraat, Grote Kromme Elleboog, Kleine Kromme Elleboog, Uurwerkersgang en Turftorenstraat. Met dit besluit willen burgemeester en wethouders deze straten beter bereikbaar houden voor politie, brandweer en ambulance. Rond Koninginnedag is er altijd veel uitgaanspubliek in de binnenstad. Tijdens die topdrukte zijn de Poelestraat, Peperstraat, Grote Kromme Elleboog, Kleine Kromme Elleboog, Uurwerkersgang en Turftorenstraat slecht bereikbaar voor de hulpdiensten. Samen met de wildgestalde fietsen kunnen er dan gevaarlijke situaties ontstaan. Dat willen B&W voorkomen.



Images blijft misschien?
De ingebruikname van de oude Camera Bioscoop dit weekeinde, als nieuw onderkomen van ForumImages, was een belangrijke stap op weg naar de realisatie van Het Groninger Forum, dat er in 2015 moet staan. Er was ook haast mee gemaakt, maar de organisatie had zich meer tijd kunnen gunnen, want het oude pand van Images is nog steeds niet verkocht en dat zal ook nog wel even duren. De huidige eigenaar, het Koninklijk Natuurkundig Genootschap, wil eerst zekerheid hebben of de financiering voor Het Groninger Forum rondkomt. Daarbij hebben gemeente en KNG nog geen overeenstemming bereikt over de voorwaarden van de overname. Secretaris Albert Jan Scheffer zegt dat het KNG de plannen, incluis financiering, graag zwart op wit wil zien: “Stel dat we het gebouw verkopen en het blijkt uiteindelijk niet door te gaan, dan zitten wij met een half gebouw waar we niks mee kunnen.” Of die financiering rondkomt hangt af van de bereidheid van de provincie om geld in het forum te investeren. Een besluit daarover valt op zijn vroegst in november. Scheffer: “Of dat inderdaad volgende maand gebeurt weet ik niet.” De verkoop is een cruciaal punt in de ontwikkeling van het forum. Als de gemeente geen eigenaar is kan er niet gesloopt worden en als er niet gesloopt kan worden kan er niet gebouwd worden en elke maand vertraging heeft gevolgen voor de oplevering. De onderhandelingen over de verkoop zijn al meer dan drie jaar gaande. Het gaat om het achterste gedeelte dat plaats moet maken voor Het Groninger Forum. Het cafégedeelte blijft staan en zal als zodanig door het forum worden geëxploiteerd. Ondanks het lange onderhandelingstraject is er geen overeenkomst tussen gemeente en KNG. Scheffer: “Dat heeft niet alleen met de verkoopsom te maken, ook met de verbouw aan de achterkant na de sloop. Die zal weer dicht moeten. Het is een heel pakket en het is vrij ingewikkeld. Wij wachten nog steeds op voorstellen waarmee wij kunnen instemmen. Ja, dat duurt erg lang.” Om de voortgang van het project niet te belemmeren zou de gemeente aan het KNG hebben gevraagd alvast een sloopvergunning in te dienen. Scheffer zegt het antwoord op de vraag of dat klopt schuldig te moeten blijven, maar: “dat zou natuurlijk een vreemde zaak zijn.” Bron: de Groninger Gezinsbode
Protest tegen slooproute

Ondernemers in de Poelestraat komen in opstand tegen de gemeente. De actie richt zich tegen het plan de straat tussen Schuitendiep en het terraseiland langdurig te gebruiken voor de afvoer van sloopafval. Het bouwafval komt los als de sloop van de oostzijde van de Grote Markt en de achterliggend parkeergarage, woningen, oude school en Naber Passage begint. Na de sloop wil de gemeente ook de aanvoer van bouwmateriaal via de Poelestraat laten gaan. De meeste ondernemers hebben inmiddels op persoonlijke titel de gemeente en stroom aan bezwaarschriften gestuurd. Onbegrip is er vooral over de onnadenkendheid van de maatregel. "Ze kiezen nu in feite voor de meest ingewikkelde route die ook nog eens de meeste schade aanricht. Via de Sint Jansstraat is de ellende aanzienlijk minder."Bron: DvhN