Nieuws Hoendiep winkels te Groningen

Hieronder leest u het laatste nieuws over Hoendiep winkels te Groningen Heeft u ook een nieuwsbericht over 'Hoendiep winkels' dan kunt u deze sturen naar info@streetservice.nl en wij zullen uw nieuwsbericht zo snel mogelijk plaatsen.


Compacter
De ondernemers van woonwinkelcentrum Hoendiep willen zich ontwikkelen naar een compacter maar sterker winkelgebied. De HBD Kansenkaart die op donderdag 10 februari is overhandigd aan wethouder Ton Schroor vat samen welke ingrepen nodig zijn om Hoendiep klaar te stomen voor de toekomst. Stijl en comfort worden bepalend voor de centrumstructuur, de parkeer- en bereikbaarheidssituatie, de openbare ruimte en de klantbenadering. Dit is de kern van het advies aan de ondernemers van Hoendiep van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Door te kiezen voor concentratie ten noorden van de doorgaande weg van de binnenstad naar Hoogkerk wordt een duidelijk herkenbaar gebied gecreëerd. De consument kan makkelijk meerdere winkels bezoeken en wordt niet geconfronteerd met onveilige situaties zoals de oversteek van het Hoendiep, achterkantsituaties en productiebedrijfspanden. Winkels ten zuiden van Hoendiep kunnen solitair blijven functioneren en profiteren van de specifieke voordelen van deze locatie. Op termijn is verplaatsing naar het noordelijk kerngebied echter de beste optie. Hiertegenover staat een verruiming van de branchering. Het toevoegen van de branche bruin- en witgoed, als vanzelfsprekend onderdeel van de woninginrichting, maakt Hoendiep niet alleen completer (gericht op vrouwen en mannen), maar ook dynamischer. Voorts is het volgens het HBD noodzakelijk dat de verkeersstructuur wordt aangepakt. Een centrale hoofdentree ter plaatse van de huidige voetgangersoversteek van Hoendiep levert de volgende verbeteringen op:
•er kan een goed beveiligde aansluiting (verkeerslichten of rotonde) aangelegd worden waardoor bezoekers van het winkelgebied geen onverwachte conflictsituaties meer ontmoeten.
•bij de aansluiting wordt de snelheid verlaagd en worden de passanten geattendeerd op het winkelgebied.
•er ontstaat ruimte voor een route die alle winkels aan de oostzijde gelijkwaardig ontsluit waardoor de verhuurbaarheid toeneemt. Hierdoor ervaart de bezoeker vanaf de nieuwe circulatieroute het beeld van een woonboulevard en niet, zoals nu nog dat van een bedrijventerrein. Bron: de Groninger Gezinsbode