Cafetaria Friet van Piet historie

Al sinds de oprichting op 9 juni 1976 trachten de toenmalige eigenaren Piet en Rens Agema er alles aan te doen om een zo kwalitatief hoogstaand product aan het publiek aan te bieden. Niet alleen op het gebied van smaak en werd er gedacht aan de vitamines. Reeds in 1978 besloten Piet en Rens om meer met friet te doen. Friet met vlees en rauwkosten. Alles uit de eigen keuken en naar eigen fantasie, met heuse fantasie namen zoals Spaanse Friet, Frietje Tude, Frietje Geroosterd, Boeren Friet en Frietje Gezond. Ook enkele sauzen werden uit de eigen mouw geschut, knoflook, pikante tomaten en cocktail saus. Alles met gevoel voor smaak en kleur, want zelfs naar 38 jaar is het nog steeds een groot succes. In de loop van de jaren zijn Piet en Rens, hun 3 zonen (Rene, Erik en Marco), schoondochter (Silvia) en de vele personeelsleden blijven zoeken naar speciale producten met een hoogwaardige kwaliteit. Producten die een meerwaarde voor het assortiment moeten betekenen en die voor een breed publiek aantrekkelijk genoeg moet zijn. Een van onze motto’s is: “behoefte kan je creëren, als je maar iets kan tonen, want zien is verkopen”. Friet van Piet is onbetwist uw frietspecialist. Sfeer, ambiance en kwaliteit zijn de sleutelwoorden voor een aangenaam bezoek. Bij Friet van Piet kunt u ook terecht voor diverse snacks en salades. Hier zijn meer dan 50 verschillende soorten stoofvlees te koop! Iedere week nieuwe aanbiedingen en mooie acties! In september 2008 zijn wij bekroond met een Snack Ster. Deze is uitgedeeld door Pierre Wind en is een erkenning voor het vakmanschap en de kwaliteit van Friet van Piet. In oktober 2013 zijn wij uitgeroepen tot de beste cafetaria van Groningen. Daarnaast werden wij ook nog eens gehuldigd voor de “imago award”. Deze imago award stond in het teken van duurzaamheid/MVO, m.a.w. welke cafetaria is het meest duurzame van Nederland en heeft daarmee de grootste invloed op een beter imago voor de gehele cafetaria sector.