Nieuws Westerhaven te Groningen

Hieronder leest u het laatste nieuws over Westerhaven te Groningen Heeft u ook een nieuwsbericht over 'Westerhaven' dan kunt u deze sturen naar info@streetservice.nl en wij zullen uw nieuwsbericht zo snel mogelijk plaatsen.


Forse verbouwing voor Primark naar Westerhaven
afbeelding
 Foto: Mario Miskovic/RTV Noord

Bouwvakkers zijn sinds vrijdag druk in de weer in het winkelcentrum aan de Westerhaven in Groningen. Daar wordt hard gewerkt aan de gevel van de Media Markt. De verbouwing heeft te maken met de komst van kledingketen Primark naar Groningen.

De huidige gevel wordt er eerst uit gesloopt, waarna de ruimte verder naar voren wordt getrokken. Ook worden de gaten naast de gevel volgestort om zo meer winkelruimte te creëeren.

Primark komt voor het grootste deel op de eerste verdieping, in de ruimte waar voorheen de Intersport zat. Andere winkels op de begane grond geven bovendien een deel van hun ruimte aan de Primark. De kledingzaak wil namelijk ook een ingang op de begane grond.

Tweehonderd banen
Begin dit jaar werd duidelijk dat de Primark naar Groningen komt. De komst van de Ierse winkelketen levert de stad zo'n tweehonderd voltijdsbanen op, die waarschijnlijk door zo'n vierhonderd mensen worden ingevuld. Na de zomer begint de werving van personeel. Begin volgend jaar moet de winkel zijn deuren openen. Bron: RTV Noord

KFC naar Westerhaven
Al een tijdje gaat het gerucht rond op Twitter, maar nu is het zeker: Kentucky Fried Chicken opent een filiaal in de binnenstad, aan de Westerhaven om precies te zijn. De gefrituurde kipgigant vestigt zich in het oude filiaal van een croissanterie aan de Westerkade 14. Waarschijnlijk is het nieuwe filiaal goed voor ongeveer vijftig banen. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen Het wordt de tweede vestiging van KFC in Stad. De fastfoodketen heeft al een filiaal aan het Sontplein. Groningen is de vierde stad in Nederland die twee filialen of meer van KFC binnen de stadsgrenzen heeft. Alleen Den Haag, Amsterdam en Rotterdam kunnen dat ook zeggen. Kentucky Fried Chicken opent ergens in de nazomer de deuren aan de Westerhaven. Er is niet voor niets voor die locatie gekozen. Men verwacht dat de Primark, die boven de Mediamarkt komt, enorm veel publiek naar de Westerhaven trekt. KFC weet wel hoe ze slecht nieuws moeten ombuigen Voor KFC kan het nieuws dat er een nieuw filiaal in Groningen komt niet op een beter moment komen. Op sociale media gaat het bedrijf nogal door de mangel vanwege een filmpje waarin afgekeurde kip toch wordt verkocht. Vanuit het damage-control-oogpunt kun je slecht nieuws niet beter doorbreken dan door te melden dat je een nieuw filiaal in Stad opent. Bron: sikkom.nl
Primark naar Groningen
Kledingketen Primark gaat zich binnenkort vestigen in winkelgebied Westerhaven in Groningen. Dat meldt Dagblad van het Noorden dinsdag. Ingewijden vertellen tegenover de krant dat Primark een oogje heeft op de leegstaande winkelruimte boven de Media Markt. Voorheen was daar Intersport gevestigd. Mogelijk probleem is dat de ruimte geen ingang heeft op de begane grond. Daar zou Primark over in gesprek zijn met Media Markt.

Geruchten over Primark naar Groningen. Er gaan al tijden geruchten over de komst van Primark naar Groningen. De winkel zou mogelijk in het pand van de Bijenkorf aan de Herestraat komen, die in 2016 zijn deuren sluit. In Arnhem en Enschede heeft Primark ook zijn intrek genomen in voormalige Bijenkorf-vestigingen. Nu lijkt het erop dat Primark voor Westerhaven kiest.

De Groningse Linda Drent begon vorig jaar een Facebook-actie om Primark naar Groningen te halen. Inmiddels heeft ze meer dan 20.000 likes verzameld en lijkt haar wens uit te komen.
Primark breidde de afgelopen twee jaar sterk uit in Nederland en heeft op dit moment 11 vestigingen in ons land. De komst van Primark kan goed zijn voor de lokale economie, blijkt uit recent onderzoek van marktonderzoeker Locatus. Het aantal bezoekers aan een winkelgebied met een Primark nam met gemiddeld 30 procent toe in Rotterdam, Hoofddorp, Zaandam en Almere.

Tijdens de economische crisis van de afgelopen jaren heeft Primark als één van de weinige modewinkels geprofiteerd van de lage prijzen. Daar staat tegenover dat de Ieren zich regelmatig moeten verdedigen tegen actiegroepen die vraagtekens stellen bij de duurzaamheid van het assortiment.

Succes van Primark

Het succes van Primark – in 1969 in Ierland gestart als Penneys en daarna via het Verenigd Koninkrijk gestaag gegroeid in de rest van Europa – rust op drie peilers. Op de eerste plaats is er de heldere doelgroep, zo stelt het Britse vakblad Retailgazette. Dat zijn jonge vrouwen, vaak tieners en twintigers, met een zeer beperkt budget.

Tweede troef: Primark is steeds meer een gewaardeerd merk. Primark verkoopt niet online, maar maakt wel handig gebruik van sociale media om de collectie onder de aandacht van tieners te brengen. Volgens een recente Britse peiling drong Primark in december afgelopen jaar voor het eerste door in de top-10 lijst van meest gewaardeerde merken in het VK.

Derde kenmerk van Primark is de focus op warenhuizen waar het prettig shoppen is. Hiermee onderscheidt Primark zich van veel andere modemerken die een duale strategie volgen. Uiteraard is het wel de vraag of de Ierse detailhandelaar de toenemende populariteit van online shoppen kan blijven negeren. Bron: Z24.
Straat wordt verlicht

Woensdag worden er op het plein van de Westerhaven twee kerstbomen geplaatst van acht meter hoog. Dit is een initiatief van de winkeliersvereniging van de Westerhaven. In samenwerking met Het Nederlands Stripmuseum Groningen worden deze kerstbomen geheel in het teken van de verjaardag van het Weekblad Donald Duck versierd. Het museum doet een oproep aan kinderen om op 8, 9 en 11 december te komen helpen. Kinderen kunnen in het Nederlands Stripmuseum vanaf dit weekend hun eigen Donald Duck kerstbal creëren en daarmee een leuke verrassing winnen. De kerstballen zullen vervolgens woensdag 12 december in de kerstbomen gehangen worden. Naast de persoonlijke creaties worden de bomen ook versierd met slingers in de kleuren van het vrolijke weekblad en kerstballen met de vele emoties van Donald Duck er op. Het geheel zal voor een vrolijke kerstsfeer op het plein aan de Westerhaven zorgen. Donald Duck Weekblad viert zijn 60e verjaardag met een tentoonstelling in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Bezoekers kunnen ondermeer zien hoe het Donald Duck Weekblad zestig jaar geleden is ontstaan. Naast diverse Donald Duck kunstwerken is er ook te zien hoe een Donald Duck-verhaal wordt gemaakt, waarbij regelmatig officiële Donald Duck-tekenaars aanwezig zijn voor het geven van tekenworkshops. Ook is er een kennisspel over Donald Duck, een verkleeddecor van Katrien Duck en valt de werkplaats van Willie Wortel te bewonderen, waar kinderen aan activiteiten kunnen deelnemen. Tot slot kan men rustig bijkomen aan een grote leestafel met uiteraard veel strips met Donald Duck in de hoofdrol. Bron: GIC

Intersport Megastore gesloten
De Intersport Megastore aan de Westerhaven in Groningen is vrijdag niet opengegaan, omdat moederbedrijf Hink Sport uitstel van betaling heeft aangevraagd. Bij het concern werken ongeveer 120 mensen. Ook vestigingen in Alkmaar, Almere en Broek op Langedijk zijn vanwege het faillissement gesloten. Hink Sport vierde deze maand het 40-jarig bestaan. Bron: RTV Noord
Nieuwe Expositie in Stripmuseum

Iedere stripboekenliefhebber kent Storm, de sciencefictionserie van de in 2003 overleden Don Lawrence. In het Nederlands Stripmuseum in Groningen opent morgen een tentoonstelling over deze reeks. De expositie heet De bronnen van Pandarve en bestaat onder meer uit originele schetsen en pagina's van Storm. Tijdens de opening is ook de presentatie van een nieuw deel in de Stormserie: Het rode spoor. Dat is niet getekend door Lawrence zelf, maar door tekenaars die de reeks na zijn overlijden hebben voortgezet. Storm gaat over de gelijknamige astronaut die onbedoeld een reis door de tijd maakt. De door Lawrence getekende verhalen verschenen van het einde van de jaren zeventig tot midden jaren negentig in het stripblad Eppo en de opvolgers van dat tijdschrift. Ook werden ze uitgegeven als albums. De tentoonstelling De bronnen van Pandarve loopt tot en met 5 september. Bron: GIC

Shoppingcentre op de schop

De gemeente gaat het winkelgebied Westerhaven opknappen. De eigenaar van het complex, BPF Bouwinvest, draagt bij in de kosten. Het kale plein wordt aangekleed met bankjes, fonteinen en groen. Bovendien komen er stoepranden, die ervoor moeten zorgen dat er geen fietsers en auto's meer over de Westerkade rijden. Ook het park en de daktuin boven de MediaMarkt krijgen een opknapbeurt. De gemeente wil tegelijkertijd ook het gevaarlijke kruispunt van Westerhaven met de A-straat anders inrichten.

Bron: OogTV