Nieuws Sontplein winkels te Groningen

Hieronder leest u het laatste nieuws over Sontplein winkels te Groningen Heeft u ook een nieuwsbericht over 'Sontplein winkels' dan kunt u deze sturen naar info@streetservice.nl en wij zullen uw nieuwsbericht zo snel mogelijk plaatsen.


Telstar definitief naar van der Molenpand

De gemeenteraad heeft woensdag ingestemd met de komst van megastore Telstar op het Sontplein, in de voormalige autogarage Van der Molen. De komst van Telstar zorgde voor de nodige discussie omdat de mode en sportwinkel er voor zou zorgen dat er minder bezoekers naar de binnenstad zouden komen. De Stadspartij probeerde de Raad nog te overtuigen om Telstar op het Ciboga terrein te vestigen. Dat zou goed zijn voor de ontwikkeling van dat gebied. Dit voorstel haalde het niet. Bron: OogTV

Telstar in pand van der Molen

De megasportzaak Telstar mag zich vestigen in het pand van Van der Molen aan het Sontplein. Dit heeft het stadsbestuur gezegd. Tegen de komst van Telstar was door binnenstadsondernemers en de politiek bezwaar gemaakt, omdat de winkel een bedreiging zou zijn voor mode- en sportzaken in het centrum. Het stadsbestuur oordeelde anders en gaat Telstar toch een vergunning geven. Bron: OogTV

Groningen wil meer Topwinkels
De gemeente Groningen wil meer topwinkels naar de Stad halen. Die moeten naar de binnenstad of naar het Sontplein dat een nog belangrijker winkelgebied moet worden. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in de Structuurvisie Detailhandel 2011-2020. Van het Sontweggebied, waar nu al de IKEA en Saturn zitten, wil de gemeente een topwinkellocatie maken, net als het Hoendiep. “De binnenstad zal topprioriteit houden, maar niet alle detailhandel kan en moet een plek in de binnenstad vinden”, aldus B&W. “Wij zijn ervan overtuigd dat sterke trekkers op Sontplein en Hoendiep het binnenstadbezoek zullen versterken.” De gemeente gaat actief op zoek naar zaken die nog niet in Groningen zijn gevestigd. “We gaan een lijstje maken met bedrijven die we willen hebben”, licht economiewethouder Ton Schroor toe. “En daar gaan we actief op acquireren. We bedoelen merkwinkels of een groot tuincentrum.”
Van der Molen verhuisd
Van der Molen Autogroep is op 4 juni 2010 verhuisd naar de Rostockweg. Het autobedrijf geldt als voorloper van de winkels aan het Sontplein, maar is een beetje aan het eigen succes ten onder gegaan. Op het laatst was de bereikbaarheid niet meer te garanderen en is er daarom uitgeweken naar een andere locatie. Hopelijk zal het succes van de vele merken van Van der Molen daar gecontinueerd worden en zal er snel een nieuwe bestemming gevonden worden voor het schitterende pand aan het Sontplein!