Nieuws Paterswoldseweg te Groningen

Hieronder leest u het laatste nieuws over Paterswoldseweg te Groningen Heeft u ook een nieuwsbericht over 'Paterswoldseweg' dan kunt u deze sturen naar info@streetservice.nl en wij zullen uw nieuwsbericht zo snel mogelijk plaatsen.


Paterswoldseweg deels afgesloten

Vanaf komende maandag 13 augustus kunt u via de Paterswoldseweg wel de stad uit, maar niet de stad in rijden. Er wordt gewerkt aan de weg. Bij de spoorwegovergang is de weg vier weken afgesloten voor verkeer richting binnenstad. Dit autoverkeer wordt omgeleid over de route Parkweg-Emmaviaduct.

Kaart afsluiting Paterswoldseweg naar centrum

Het eerste stuk van de Paterswoldseweg (tussen Eendrachtsbrug en spoorwegovergang) wordt vernieuwd. Dat werk verplaatst zich van de ene weghelft naar de andere. Halverwege september zal de hele kruising bij de Eendrachtsbrug een of twee zondagen dicht zijn; die wordt dan geasfalteerd. Daarna is de vernieuwde Paterswoldseweg weer helemaal open.

Weg opgeknapt

Het noordelijk gedeelte van de Paterswoldseweg wordt opgeknapt. Zo wordt het fietspad aan de westzijde van de weg rechtgetrokken. Aan de oostzijde van de straat komen meer fietsenstallingen. In de keienstrook voor de supermarkt mogen straks alleen auto’s geparkeerd worden. Slechte stukken stoep, de inritten en de keienstrook worden opnieuw bestraat. Recht oversteken is straks mogelijk voor de tegenover elkaar liggende fietspaden vanuit de Van Speykstraat, Witte de Withstraat en Eelderstraat. Bron: OogTV

Kinderen plaatsen nieuw waarschuwingsbord
Bij de spoorwegovergang aan de Paterswoldseweg is donderdagmiddag 25 juni een nieuw verkeersbord geplaatst. Het is een experiment om de veiligheid bij de overgang te vergroten. Scholieren uit Aadorp ontwierpen het bord. Op het bord staat de slogan 'Wil je blijven leven, wacht dan even'. Het bord zal in eerste instantie een maand blijven staan. De KLPD zal vandaag ook extra controleren bij de overgang, maar niet meteen bekeuringen uitdelen.

Bron: OogTV