Nieuws Nieuweweg winkels te Groningen

Hieronder leest u het laatste nieuws over Nieuweweg winkels te Groningen Heeft u ook een nieuwsbericht over 'Nieuweweg winkels' dan kunt u deze sturen naar info@streetservice.nl en wij zullen uw nieuwsbericht zo snel mogelijk plaatsen.


Damsterdiep weer open

Vanaf zaterdagmiddag 10 december kunt u de auto parkeren in de nieuwe parkeergarage onder het Damsterdiep. Ook rijdt er dan weer verkeer over het Damsterdiep, in de richting van de binnenstad. De Steentilstraat wordt afgesloten voor autoverkeer met een ‘zakpaal’, een primeur voor Stad.

Parkeergarage DamsterdiepZaterdag om elf uur stelt wethouder Karin Dekker de ‘zakpaal’ in de Steentilstraat in werking. Daarna zal ze samen met Maarten Edzes, namens de ondernemersvereniging Nieuweweg, en Peter Kars, namens de bewonersorganisatie Binnenstad-Oost, Damsterdiep Noordzijde en de Nieuweweg openstellen voor autoverkeer. Tegen half twaalf opent de wethouder op feestelijke wijze de parkeergarage Damsterdiep. Vanaf zaterdagmiddag twaalf uur is de Damsterdiepgarage toegankelijk voor automobilisten.

Pimp je Portiek

In het kader van het project ‘Pimp je portiek’ is er vrijdag in de oude Tiktak-fabriek de nieuwe portiek geopend. Het project ‘Pimp je portiek’ is een project van woningcorporatie Nijestee. Het idee is in het leven geroepen om de minder prettig ogende portiek op te fleuren door mooie muurschilderingen, schilderijen of foto’s. Van 1902 tot 1985 bevond zich in de Tiktak-fabriek een koffiebranderij. Bewoners konden met ideeën komen. Waren deze haalbaar en realistisch, dan zou er gezocht worden naar een kunstenaar die het project zou oppakken. Voor de oude Tiktak-fabriek werd dit beeldend kunstenaar Regina Broersma. De kunstenares heeft na veel research van een aantal historische items vier collages weten te maken. Deze collages zijn afgelopen vrijdagmiddag aan de Nieuweweg 33 feestelijk gepresenteerd aan de bewoners in het pand en de omwonenden. Bron: OogTV

Winkelstraatmanager

Minder goed lopende winkelstraten in Groningen krijgen de komende twee jaar een winkelstraatmanager. Die gaat de winkelstraten, samen met de ondernemers, aantrekkelijker maken voor het winkelend publiek.

Het gaat in eerste instantie om de winkelstraten in het Ebbingekwartier, de winkelstraten rond het Damsterdiep, de Gelkingestraat, de Steentilstraat en de Oosterstraat. Deze straten trekken minder bezoekers dan gewenst. Problemen die er spelen zijn onder meer leegstand, verrommeling en soms zelfs onveiligheid.
Karakter
In samenwerking met de ondernemersverenigingen stelt de gemeente er een winkelstraatmanager aan. Zijn primaire taak is het aantrekkelijker maken en houden van deze straten. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het tegengaan van leegstand en het creëren van een duidelijk karakter voor de winkelstraat. De winkelstraatmanager zal ook proberen om nieuwe ondernemers aan te trekken die passen bij het karakter van de straat. Andere speerpunten zijn: promotie, het versterken van de ondernemersvereniging, samenwerking met de politie en voorstellen doen voor verbeteringen van de openbare ruimte.

Winkelpand
Om meer winkelend publiek naar deze straten te trekken, roept het stadsbestuur ook twee nieuwe subsidieregelingen in het leven. De ene subsidie is voor het verbeteren van de kwaliteit van een winkelpand. De andere subsidie moet nieuwe ondernemers stimuleren om zich in de winkelstraat te vestigen.

Subsidieaanvraag
Naar verwachting gaat het project ‘winkelstraatmanagement’ eind 2010 van start. Het stadsbestuur trekt er 400.000 euro voor uit. Daarnaast loopt er een subsidieaanvraag van 120.000 euro bij het ministerie van Economische Zaken.